طلاق توافقی چگونه است؟

0
15

زمانی که زوجین قصد دارند با تفاهم از هم جدا شوند و بر سر مسائلی نظیر مهریه، جهیزیه، نفقه، حضانت فرزندان و ملاقات آنان به توافق برسند دادگاه به این اتفاق نظر آن‌ها احترام می‌گذارد و رای طلاق را صادر می‌کند که این طلاق از نوع طلاق توافقی می‌باشد.

طلاق توافقی چیست؟
اگر بخواهیم به صورت حقوقی طلاق توافقی را شرح دهیم باید گفت که براساس ماده ۱۱۴۶ طلاق خلع یا همان طلاق توافقی آن دسته طلاقیست که زن قصد ادامه زندگی با شوهر خود را ندارد در نتیجه در مقابل مالی که به مرد می‌بخشد خواهان طلاق باشد این مال ممکن است عین مهریه یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر مهر زن باشد.

براساس طلاق توافقی زن باید تمام یا بخشی از مهریه خود را به مرد ببخشد و حتی گاهی زن مبلغی مازاد از مهریه خود به مرد می‌پردازد تا مرد نیز راضی به طلاق شود؛ که این نوع طلاق به لحاظ حقوقی طلاق خلع گفته شده اما در بین عموم مردم به عنوان طلاق توافقی معروف شده است. البته به آن طلاق تفاهمی نیز گفته می‌شود.
بهتر است که هر دو طرف درمورد حقوق قانونی خود در طلاق توافقی آگاهی کامل داشته باشند زیرا عدم آگاهی از حقوق خود گاها باعث پایمال شدن حق و حقوق هر کدام در آینده می‌شود؛ مثلا زن می‌تواند در وکالتنامه یا توافق نامه قید کند که در صورت پشیمانی نسبت به آنچه که بخشیده حق رجوع داشته باشد.
برای این‌که بتوانید با تمام حق و حقوق خود در این زمینه آشنایی کامل پیدا کنید ترجیحا با وکلای خبر مشاوره داشته باشید و سعی کنید امور خود را به آنان بسپارید تا هیچ حقی از شما پایمال نشود و تمام حقوق قانونی شا راعایت شده و راهی برای بازگشت داشته باشید. در صورتی که می خواهید بیشتر در این زمینه بدانید مطلب وکیل طلاق توافقی سایت ما را مشاهده نمایید.

طلاق توافقی چگونه است

توافق نامه طلاق توافقی
زوجین در مراحل مختلف طلاق توافقی ممکن است پشیمان شوند و به این فکر می‌کنند که آیا می‌تواند طلاق را متوقف کرد؟ باید گفت که قبل از این‌که طلاق ثبت دفتری شود زوجین در هر مرحله از طلاق که باشند حتی اگر به صورت مکتوب درمورد طلاق توافق کرده باشند؛ در صورت پشیمانی می‌توانند پرونده را متوقف کنند.

بیشتر زوجین تصور می‌کنند که با امضاء توافق نامه طلاق دیگر ملزم به طلاق می‌باشند؛ اما این را در نظر داشته باشید که اگر شما توافق نامه طلاق را در حضور شاهدینی امضاء کرده و حتی در آن شرایطی نظیر بخشش مهریه و یا حضانت فرزندان وغیره را پذیرفته باشید؛ در صورتی که ثبت دفتری نشده باشد می‌توانید روال طلاق را متوقف کنید.

ممکن است زوجین در ملکی با هم شراکت داشته باشند در هنگام طلاق توافقی جدای اموال صورت نمی‌گیرد زیرا طلاق در حیطه دادگاه خانواده می‌باشد و دادگاه خانواده نمی‌تواند برای جدایی اموال آنان دخالت کنند ولی زوج می‌توانند با توافق نامه‌ای در این خصوص به توافق رسیده و اموال اشتراکی خود را جدا کنند.

مراحل قبل از طلاق توافقی
افراد برای طی کردن مراحل طلاق توافقی باید به سایتی که قوه قضاییه با توافق سازمان بهزیستی طراحی کرده‌اند مراجعه و تاریخ و مرکز غربالگری را انتخاب کنند؛ بدین صورت مشاوره و اقدامات اولیه طلاق توافقی خود را انجام داده و بعد از این مرحله به مراکز مشاوره‌ای که تحت پوشش بهزیستی می‌باشند برای گرفتن مشاوره در زمینه طلاق معرفی می‌شوند.

این مشاوره‌ها بدین جهت که به بررسی مشکلات زوجین و برطرف کردن آن‌ها می‌پردازد بسیار حائز اهمیت‌اند و از تصمیمات زود گذر آنان برای طلاق جلوگیری می‌کنند؛ زیرا طلاق چه به صورت توافقی و چه غیر توافقی اولین راه حل مشکلات شما نمی‌باشد.

زوجین اگر فرزندی دارند بهتر است که قبل از طلاق در توافق نامه خود درمورد حضانت، تعیین نفقه و مدت ملاقات فرزندان به توافق رسند؛ در مورد سن حضانت فرزندان که یکی از توافقات بسیار مهم و ضروری زوجین می‌باشد نکاتی را باید در نظر داشته باشید.

دختران بالای ۹ سال و پسران بالای ۱۵ سال تمام از سن حضانت خارج‌اند به همین جهت دادگاه درمورد آنان تکلیفی ندارد که حتما حضانتشان را مشخص کند پس باید زن و شوهر قبل از طلاق بر حضانت آنان به تفاهم برسند.

برخی از زنان تصور می‌کنند که با بخشیدن مهریه خود می‌توانند حضانت فرزندان را بگیرند اما این موضوع وجه قانونی ندارد یعنی این دو هیچ ارتباطی با هم ندارند؛ زوجین در تفاهم‌نامه طلاق خود باید قید کنند که طرف مقابل چه زمانی و به چه میان می‌تواند فرزندان را ملاقات کند و یا میزان پرداخت نفقه چه مقدار باشد

مدارک لازم برای طلاق توافقی
مدارکی که برای درخواست طلاق توافقی الزاما باید به همراه داشته باشید عبارتند از: عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه و کارت ملی زوجین. در صورت همراه نداشتن یا در دسترس نبودن کارت ملی دانستن شماره ملی خود را برای ثبت طلاق توافقی در سامانه کافی می‌باشد؛ اگر عقدنامه خود را به همراه ندارید می‌توانید به دفترخانه‌ای که ازدواج خود را ثبت کرده‌اید مراجعه کرده و رونوشت عقدنامه را دریافت کنید.

براساس ماده قانونی ۳۵ و۳۶ قانون حمایت خانواده در صورت پشیمان شدن زوج (مرد) با مراجعه نکردن به دفترخانه برای ثبت طلاق، طلاق صورت نمی‌گیرد مگر این که زن از مرد حق طلاق یا وکالتنامه برای ثبت طلاق در دفترخانه داشته باشد.

اما اگر زن از طلاق پشیمان شود مرد می‌تواند بدون حضور زن به یکی از دفترخانه‌ها مراجعه کرده و طلاق را ثبت کند؛ اما معمولا در صورت عدم حضور زن و یا وکیل او محضر از شعبه‌ای که رای را صادر کرده استعلام می‌گیرد و در این صورت عمدتا قاضی اجاره طلاق بدون حضور رضایت زن نمی‌دهد.

شرایط طلاق توافقی
زن‌ها اگر که یائسه و یا باکره نباشند در حد فاصله بین طلاق تا پایان عده در صورت پشیمانی از آن‌چه که بخشیده‌اند رجوع کنند. شما می‌تواند برای سهولت در این کار از دادگاه بخواهید که در رای خود لحاظ کند که زن در صورت پشیمانی از آن‌چه بخشیده می‌تواند رجوع کند.

اگر زن دوشیزه باشد باید به دادگاه گواهی بکارت پزشکی قانونی ارائه دهد اما اگر باکره نباشد ارائه جواب آزمایش عدم بارداری به دادگاه کفایت می‌کند.

هر کدام از طرفین می‌توانند در هیج کدام از مراحل طلاق توافقی حضور نداشته و تمام مراحل را به وکیل خود بسپارند. و در صورت پشیمانی هر کدام اگر توافق نامه به ثبت نرسیده باشد دیگر اثر حقوقی نخواهد داشت.

مدت زمان طلاق توافقی
زوجین بعد از ثبت نام در سامه بعد مدت ۴۵ روزه در جلسات مشاوره‌ای که برای آنان تعیین شده مراجعه کنند که تعداد این جلسات بستگی به شرایط زوجین دارد که معمولا بین ۱ الی ۵ جلسه می‌باشد؛ بعد از گذراندن این مشاوره‌ها دادخواست خود را در دفتر خومات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه خانواده ارسال می‌شود.

دادگاه پس از این مراحل رای به جدایی زوجین می‌دهد؛ زن و شوهر نیز به مدت ۳ ماه فرصت دارند که به یکی از محضرها مراجعه کرده و طلاق تفاهمی خود را ثبت کنند.

این را در نظر بگیرید که هیچ زن و شوهری نمی‌توانند بدون گذراندن مراحل گفته شده به محضر رفته وتوافقی طلاق بگیرند؛ اما اگر این کار را به وکیل بسپارید در زمانی کوتاه‌تر به نتیجه مطلوب خود خواهید رسید.

آیا طلاق توافقی امکان پاک کردن طلاق از شناسنامه را به ما می‌دهد؟
در صورتی که زوجین با هم نزدیکی نداشته باشند بعد از ثبت طلاق خود می‌توانند با حکم دادگاه باه اداره ثبت احوال مراجعه کرده و شناسنامه خود را تعویض و شناسنامه سفیدی را دریافت کنند. اما اگر طوجین قبل از طلاق با هم نزدیکی داشته باشند بعد از طلاق فقط در صورت ثبت ازواج جدید می‌توانند شناسنامه را تعویض کنند.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here