رای دادگاه در مورد طلاق توافقی

0
11

برای ثبت رسمی و اجرای صیغه طلاق به رای دادگاه در مورد طلاق توافقی نیز همانند دیگر انواع طلاق نیاز است. مگر در صورتی که طلاق توافقی زوجی مقیم در خارج از کشور و با شرایطی خاص باشد. بنابراین مراجعه به دادگاه خانواده و همچنین اخذ رای دادگاه در مورد طلاق توافقی الزامی بوده و مانند هر پرونده دیگری به کمک و مشورت وکیل احتیاج است. در صورتی که زن دارای وکالت طلاق یا حق طلاق از شوهر خود باشد، باید برای اقدام به طلاق و ثبت آن از طریق وکیلی که براساس وکالت خود برای شوهر انتخاب می نماید به دادگاه خانواده مراجعه نماید. به حکمی که دادگاه در مورد طلاق توافقی صادر می کند به اصطلاح حقوقی گواهی عدم امکان سازش می گویند که از زمان قطعیت تا سه ماه اعتبار دارد، منظور این است که از زمان قطعی شدن رای زن و شوهر به مدت سه ماه فرصت دارند تا به دفتر رسمی طلاق که می تواند در هر کجای ایران باشد، مراجعه نموده و طلاق خود را ثبت نمایند اما در صورتی که در مدت مشخص شده رای دادگاه در مورد طلاق توافقی ثبت نشود، رای به خودی خود نامعتبر و منقضی می شود.

این را نیز باید بدانید که پس از پایان مهلت ثبت طلاق و منقضی شدن رای دادگاه هر توافقی که قبلا زن و شوهر در مورد طلاق و جدایی کرده باشند، اعم از مالی یا غیر مالی، باطل می گردد. رای دادگاه در مورد طلاق توافقی همانند هر نوع طلاق دیگری تنها در مدت ۲۰ روز قابل تجدید نظر و طی مدت ۲۰ روز پس از آن قابل فرجام خواهی می باشد، اما معمولا زمانی که زن و شوهر توافق بر جدایی دارند براساس نوشته ای که در پشت برگه رای دادگاه درج شده است، به محض صدور رای حق اعتراض از زن و شوهر سلب می گردد بنابراین رای دادگاه در مورد طلاق توافقی قطعی می گردد.

روند انجام مراحل طلاق توافقی

اولین گام برای اقدام به درخواست طلاق توافقی مراجعه زن و شوهر به دادگاهی در محل سکونت شان می باشد، در آن جا می بایست برگه دادخواست طلاق را اخذ نموده و تنظیم نمایند همچنین مدارک لازم از جمله شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج زن و شوهر به برگه دادخواست پیوست می گردد. این دادخواست توسط دفتر دادگاه بررسی شده و سپس به رئیس دادگستری ارجاع داده می شود، دستور ثبت پرونده نیز توسط رئیس دادگاه صادر می گردد اما مبلغی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان بابت هزینه تمبر می بایست قبل از ثبت پرونده توسط دفتر دادگاه پرداخت نمایید. پس از اینکه تمبر پرونده ابطال گردید برای بار دوم به نظر قاضی شعبه خانواده می رسد و بعد از قید کردن اظهارات زن و شوهر توسط قاضی پرونده به دفتر اعاده می شود. پس از انجام این مراحل زن می بایست برای انجام تست حاملگی توسط دفتر دادگاه به پزشکی قانونی معرفی گردد (برای انجام این کار یک قطعه عکس نیز باید همراه خود داشته باشید) بعد از مراجعه و انجام تست حاملگی توسط پزشکی قانونی در صورتی که زن حامله نباشد دادگاه نیز اقدام به صدور گواهی عدم سازش می نماید و پس از آن رای به زن و شوهر ابلاغ می گردد. اگر هیچ کدام از طرفین اعتراضی به رای نداشته باشند دادگاه نامه ای به دفترخانه طلاق ارسال می کند و زوجین نیز می بایست با به همراه داشتن دونفر به عنوان شاهد به دفترخانه مراجعه نمایند تا صیغه طلاق جاری و ثبت گردد، این را نیز بخاطر داشته باشید که این روند حدود ۳ تا ۵ روز کاری زمان می برد بنابراین باید صبور باشید.

طلاق توافقی و مهریه

شاید اکثرا این طور فکر کنید که در زمان طلاق توافقی می بایست مهریه را بخشید و رای دادگاه در مورد طلاق توافقی نیز براین اساس است که در صورت بخشیدن مهریه رای طلاق صادر می شود، اما این تصور اشتباهی است، هیچ گاه توافق در طلاق به معنای بخشیدن مهریه نبوده است. بلکه زن و شوهر قبل از طلاق خود هر تصمیمی که در رابطه با مهریه بگیرند هیچ گونه خللی در طلاق توافقی ایجاد نخواهد کرد و تنها این موضوع مهم است که قبل از طلاق توافق بر سر مهریه صورت بگیرد و در این توافق ممکن است زن تمام یا بخشی از مهریه خود را به مرد ببخشد. گاهی اوقات ممکن است زن پس از طلاق از بخشیدن مهریه خود منصرف شده و آن را طلب نماید که در این صورت به آن رجوع به مهریه بذل شده گفته می شود، مطالبه مهریه در این هنگام تنها به این شرط امکان پذیر می باشد که زن در عده طلاق باشد. فقط در زمانی که زن در عده طلاق باشد این امکان را دارد که از تصمیم خود بازگردد و مهریه خود را دوباره طلب کند. در این گونه موارد طلاق از حالت بائن به حالت رجعی تغییر پیدا می کند. مرد نیز در این هنگام این امکان را پیدا می کند که در صورت ناراضی بودن از طلاق و تمایل به بازگشت همسر خود دوباره او را به زوجیت گرفته و به زندگی مشترک بازگرداند.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here