تعهدات وکیل
وکالت کردن در حدود اختیارات
وکیل تعهد دارد که در حدود اختیارات وکالت عمل کند یعنی در مورد اختیاراتی که در وکالت نامه برای او مشخص شده است عمل کند . به عنوان مثال اگر وکالت قیده شده برای انجام کاری خاص (بیع یا معاوضه) باشد وکیل صرفا در همان امری که قید شده است از جانب فرد وکالت دارد .
اگر وکیل پایه یک از حدود اختیارات خارج شود این کار او فضولی می باشد و غیر نافذ می باشد .
اجرای موضوع وکالت
وکیل نمی تواند به بهانه اینکه وکالت عقد جایز است از اجرای تعهداتی که داده است امتناع کند . چون عقد جایز تا زمانی که فسخ نشده است طرفین را موظف به انجام مفاد قرار داد خواهد کرد . چنانچه وکیل از انجام تعهدات خود امتناع کند و به موجب این قصور خسارتی به موکل برسد برای وکیل مسئولیت قراردادی ایجاد می شود .
در صورتی که وکیل در انجام موضوعاتی که در وکالتنامه قید شده است قصور نماید، موضوع وکالت فسخ نمی شود و او وظیفه دارد که نسبت به تامین خسارات وارده به موکل اقدام نماید .
حفظ اموال و اسرار موکل
وکیل امین و امانت دار موکل است . بنابراین می بایست در حفظ و نگهداری اموال و اسرار موکل تلاش کند. چنانچه اموال نزد وکیل دچار مشکل شوند شخص وکیل ضامن نخواهد بود مگر به سبب قصور کردن او .
رعایت مصلحت موکل
در صورتی که وکیل به صورتی عمدی مصلحت موکل را نا دیده بگیرد و به نفع خود عمل کند.
در مواردی که بدون تقصیر وکیل صلاح موکل را رعایت نکند بنا بر نظر اقوی این کار وکیل نافذ شناخته می شود و باید خسارات موکل را پرداخت کند .
در صورتی که موکل تمام اختیارات را به وکیل خود بدهد می بایست هرگونه صلاح و احتیاط لازم رابرا ی موکل خود انجام دهد و یا اگر قرار است مورد وکالت را به فروش برساند می بایست جانب مصلحت را در مورد موکل خود رعایت کند.
اگر وکیل وظایف خود را بنا براختیارات انجام داد و معامله ای انجام گرفت ولی به مصلحت موکل نباشد معامله نافذ و صحیح است .